نفتون: اولین مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران (از ۵ آذر ماه ۱۳۴۳ تا ۲۲ بهمن ماه ۱۳۵۷)
سال و محل تولد:
در سال ۱۲۹۷ در تهران متولد شد.
تحصیل علم، دانش و مهارت:
مستوفی در سال ۱۳۱۳ دیپلم متوسطه در رشته علمی گرفت و همان سال به دانشکده فنی که تازه تاسیس شده بود رفت و در رشته مهندسی نفت شروع به تحصیل کرد. در تابستان 1314 همراه با ۹ نفر دیگر از دانشجویان به انگلستان رفت و در دانشگاه بیرمنگام در همین رشته ادامه تحصیل داد.
نقش آفرینی در صنعت نفت ایران:
باقر مستوفی در گفتوگو با «بنیاد مطالعات ایران» ضمن بیان نکات یاد شده درباره خود میگوید: در هنگامه جنگ جهانی دوم، من به جای ادامه تحصیل در مهندسی نفت در دانشگاه بیرمنگام، به آزمایشگاه تحقیقات شرکت نفت انگلیس در «سنبری» رفتم و یک سال در آنجا کار کردم. در تابستان ۱319به ایران برگشتم و برای خدمت نظام وظیفه به تهران آمدم. پس از عادیشدن وضعیت ایران در سالهای پس از جنگ جهانی دوم، مساله نفت در ایران و اکتشاف آن مهمتر شد و در سال ۱327 ادارهای به نام اکتشاف نفت به ریاست من در وزارت دارایی تاسیس شد که محمود کیهان و فتحالله نفیسی نیز در هیاتمدیره بودند.
باقر مستوفی در بخشهای مختلف نفت فعالیت میکرد تا اینکه بحث پتروشیمی در ایران داغ شد و او به این صنعت وارد شد. مستوفی میگوید: " به صنعت نفت و آینده نفت ایران علاقه داشتم. هر کسی هم که در صنعت نفت ایران کار میکرد و آگاه بود که ایران چه مقدار ذخایر گاز دارد و میدید که چقدر گاز بدون این که به مصرفی برسد در واقع میسوزد و از بین میرود، طبیعتاً به این فکر میافتاد که باید در این زمینه کاری کرد. من به ویژه معتقد بودم که باید کاری در ارتباط با آینده نفت و گاز ایران و تاثیر آن روی تداوم توسعه اقتصادی مملکت انجام داد. بنابراین طی چند سالی که در سمت عضو هیات مدیره شرکت ملی نفت ایران مسوول اداره امور غیرصنعتی و همچنین عضو هیات مدیره شرکت اکتشاف و تولید بودم گزارشهای متعددی از وضع حال و آینده تهیه میکردم که در آنها اهمیت صنعت پتروشیمی و لزوم استفاده از گازهایی که ناچارا آتش میزدیم، مرتبا به مقامات بالا تاکید و یادآوری میشد.
وی اولین مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران است که از 5 آذر ماه 1343 تا 22 بهمن ماه 1357 عهده دار این مسئولیت بود.
پایان سفر زندگی:
مستوفی در سال 1382 در انگلستان فوت کرد.
تاریخ تهیه: 3 آذر 1398
دبیر سرویس: حمیدرضا مقدم فر / پژوهشگر: آرین مقدم فر
نظرتان را بیان کنید
پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد
پیام ها